Prima pagină > Actiuni sociale si umanitare, Eu, Responsabilitate Sociala, Uncategorized, Zibo.ro si echipa Zibo > „Saptamana Altfel”, o saptamana fara cursuri pentru elevi

„Saptamana Altfel”, o saptamana fara cursuri pentru elevi


Salut cu mare drag propunerea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, de a declara saptamana 2 – 6 aprilie 2012, o „Saptamana Altfel”. Mai ales ca aceasta saptamana coincide cu „Saptamana familiei, saptamana fara TV”.

Iata ca dupa 2 editii ale actiunii „Saptamana familiei, saptamana fara TV”, prin impactul si rezultatele remarcabile, am atras atentia in asa fel incat ministrul Educatiei vine cu aceasta propunere.

Conform Mediafax, ministrul Educatiei a declarat:

„Înainte de vacanţa de primăvară va fi o săptămână intitulată «Şcoala alfel», iniţiativă la propunerea secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Badea. În acest interval au loc fazele naţionale ale olimpiadelor pe discipline. Unii elevi participă la olimpiade. În această săptămână va fi organizat un set de acţiuni specifice”.

„Saptamana Altfel” va fi o saptamana fara cursuri, cu activitati extracuriculare, fiind organizate activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicarea în viaţa activă în societate, responsabilitate socială, relaţii de comunicare, activitati referitoare la siguranţa pe internet, dependenţă de calculator, activităţi de educaţie ecologică şi de protecţia mediului.

Printre aceste activitati regasim obiectivele actiunii „Saptamana familiei, saptamana fara TV„:

 • constientizarea parintilor privind pericolul TV si internet-ului in educatia si formarea copiilor
 • educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental: setarea browserelor pt. a se evita accesarea unor situri cu continut neadecvat, selectarea programelor TV potrivite si excluderea canalelor cu continut neadecvat
 • regasirea timpului petrecut in familie

Invitam cu mare drag profesorii, educatorii, parintii sa participe la actiunile organizate in cadrul „Saptamana familiei, saptamana fara TV„:

 • vizite la muzeegradini zoologice si botanice (avem  parteneriate cupeste 200 de muzee, gradini zoologice si botanice pentru intrare libera); vom reveni cu amanunte legate de lista acestora si ziua cu intrare libera.
 • simpozioane organizate la bibliotecile judetene, unde vom avea invitati primari alte oficialitati locale sa citeasca cate o poveste celor mici
 • iesiri in parcuri unde se vor organiza concursuri de: cros, desen pe astfalt, sarit coarda, majorete, etc

Impactul a fost unul extraordinar, participand la fiecare editie peste 50.000 copii.

 1. Vezi AICI rezultatele primei editii, imaginile incarcate pe zibo.ro de la actiunile organizate si castigatorii primei editii.
 2. La editia a IIa rezultatele le puteti vedea AICI, fiind incarcate peste 1500 poze de la actiunile organizate. Cele mai active 10 grupuri de copii au fost recompensati cu cate o excursie de o zi organizata de Adventure CAMPS. Vezi AICI impresiile celor care au participat.

Toti profesorii care au participat la actiunile dedicate actiunii „Saptamana familiei, saptamana fara TV” au primit diplome de participare si de excelenta.

Pentru detalii despre aceasta actiune putem fi contactati pe office@zibo.ro sau invatamant@zibo.ro.

Pana atunci va invitam sa participati la celelalte actiuni organizate de zibo.ro:

 • „Schimb de jucarii”, 3-15 oct. 2011, in toate locatiile REAL din tara; actiune umanitara organizata impreuna cu vedeta TV Cabral
 • Concurs national de majorete, 7-8 nov. 2011, in toate locatiile REAL din tara. Echipa castigatoare va deveni echipa oficiala de majorete a nationalei de rugby
 • Expozitie de martisoare; parintii vor putea achzitiona martisoare create de copii, fondurile fiind folosite de fiecare scoala la proiecte proprii
 • Caravana Zibo
Ziboriti si va bucurati!
Reclame
 1. Niciun comentariu până acum.
 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: