Ziua Copilului

Poze si imagini copii: Ioana si Tania  Satu Mare
 

In fiecare an, pe 1 iunie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului.
Conform Wikipedia:

Ziua copilului (numită şi Ziua internaţională a copilului) este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie.

Ziua copilului[1] a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În TurciaZiua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie1920.

În anul 1954Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecareStat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului” (englezăUniversal Children’s Day).

În România Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005[2].

  • Ce inteleg parintii din aceasta sarbatoare?

De obicei, ne-am obisnuit sa cumparam un cadou celor mici, eventual si ceva dulciuri (cei care-si permit, pentru ca din pacate sunt parinti in Romania care inca nu-si pot permite acest lucru).

Iar cei mici bineinteles ca se bucura: insa cea mai mare bucurie a lor este ca macar pentru o zi se afla in centrul atentiei.

Ioana, Tania, TeoDin pacate, conform unor studii si sondaje recente, aproape 40% dintre parintii din Romania isi petrec mai putin de o ora pe zi cu copiii lor.

Tocmai pentru a atrage atentia celor 40% dintre parintii din Romania care nu pot sau nu vreau sa-si petreaca macar o ora pe zi cu copiii lor, organizam in acest, impreuna cu profesorii si copiii, primul flashmob al copiilor.

Pentru ca cel mai frumos cadou pe care putem sa-l oferim copiilor nostrii este de a petrece cateva ore cu ei.

Pentru ca aceasta actiune sa aiba impact va invit pe toti ca in aceste zile premergatoare Zilei Copilului sa trimiteti acest email sau acest filmulet parintilor pe care ii cunoasteti. Sau pur si simplu sa postati in 1 iunie pe profilul vostru personal de pe Facebook, Twitter, Yahoo:

De 1 iunie, Inchide laptopul, lasa telefonul, lasa emailul, inchide televizorul si petrece o ora cu copilul tau.

Sper ca impreuna cu actiunea anuala „Saptamana familiei, saptamana fara TV” organizata anual in luna aprilie, flashmobul din 1 iunie si mai ales mesajul acestuia sa aiba impact in randul parintilor, astfel incat prezentul si viitorul copiilor nostrii sa fie unul curat si fara griji. Pentru ca viitorul nu poate fi prezis, el trebuie creat.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: